Зелен боб,който си произвеждаме.
Продукти:
- парти бутчета 4 бр.
- зелен боб объл 500 г
- домат
- морков
- лук 2 глави
- чесън 2 глави
- полусухи червени пиперки 2 бр.
- пилешки бульон 1 кубче
- олио 4 с.л.
- сол 1 ч.л.
- черен пипер 1/2 к.л.
- червен пипер 1 ч.л.
- копър
- топла вода около 500 мл
Приготвяне:
Лука се нарязва на дребно и запържва в загрято олио. Добавя се моркова,нарязан на колелца, пилешкото,а след минута зеления фасул, доматкките,които са предварително обелени и нарязани,сушените пиперки,чесъна.Овкусява се с черен и червен пипер,сол.Налива се 500 мл гореща вода и слага едно пилешко бульонче. Ястието се оставя да се задушава на тих огън под капак за 30 минути. Накрая се подправя с дребно нарязан копър.


ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар