Съчетание на крехко свинско,праз и сливи,чаша бяло,а защо не и с червено... в компанията на любимим човек.
Продукти:
- свинско месо от бут 700 г
- праз 3 бр.
- доматено пюре 2 с.л.домашно
- сушени сини сливи 10 бр.
- полусухи пиперки 3,4 бр.
- чесън 1 глава
- олио
- сол
- червен пипер
- люспи лют пипер
- брашно 1 с.л.
- бял пипер
- чубрица
- бяло вино 1 ч.ч.
Нарежете месото на хапки и запечатайте на тиган и от двете страни.Нарежете праза на колелца,пресовайте чесъна.Прибавете към месото.Сложете сушените сливи,пиперките.Овкусете с изброените подправки,добавете виното и 2 ч.ч.топла вода.Ястието къкри на бавен огън.Имах късмет,че месото бе съвсем крехко и се свари много бързо.Накрая сгъстих с брашънце.
МОЯТ ВКУС !
Заповядайте в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Може да посетите и страниците ми "Вкусно с Таня" и "Готви българско".
Вкуснооо Благодаря
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря!
Изтриване