събота, 13 октомври 2018 г.

СВИНСКО В СОБСТВЕН СОС И ОЩЕ НЕЩО

Авторска рецепта

Необходими продукти:

Свинско месо от бут 1,5 кг
свински хапки за готвене 500 г
800 мл шилешки бульон/имах замразен в буркан/
кубче телешки бульон
сол
черен пепер на зърна
бахар
дафинов лист
люспи лют пипер
желатин 10 г
Приготвяне:

Измийте месото и го нарежете на парчета.
Сложете в тенджера под налягане,заедно с шилешкия бульон,кубчето телешки бульон и подправките.
Варете за час и половина на средна степен на котлона.
Извадете месото с решетъчна лъжица.
Прецедете бульона.
Накиснете желатин в 6 супени лъжици от топлия бульон.
Оберете мазнината над месото,сложете в голям тиган и добавете месото.
Пържете 10 минути.
Смесете разтворения желатин с останалия бульон и добавете към пърженото месо.Гответе заедно още 5 минути.
Изчакайте малко да се охлади и изсипете в пластмасово шише или друга форма и приберете в хладилника да се стегне.
Щом придобие форма,отрежете и махнете шишето.
Обвийте готовата саздърма в стреч фолио.
Можете да си режете парченца и да си хапвате.
Аз режа саздърмата на шайби, отделни и съхранявам във фризера.Когато ми потрябва вадя.
МОЯТ ВКУС !







Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".






Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар