Днес ще Ви представя една по различна мусака.Различното е в това,че картофките са нарязани на шайби,които се редуват със свинско мляно месо,а не обичайните кубчета.Освен това в нея присъства патладжан,в комбинация с картофки.Добре се получи,у дома много се хареса.
Необходими продукти:
- свинско мляно месо 700 г
- червен лук 1 глава
- чесън 1,2 скилидки наситнени
- морков
- патладжан 1 бр.
- картофи 600 г
- магданоз
- олио
- сол
- риган
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете патладжана.
Нарежете го на кубчета, посолете и оставете за половин час.Измийте го.
Запържете в леко намазнен тиган.
Нарежете лука,морковчето,чесъна и магданоза.
Обелете и нарежете домата.
Запържете свинското мляно месо.
Прибавете лука,морковите,магданоза,
домата
и патладжана.
Намажете тавата с мазнина и посипете с малко брашно.Нарежете картофите на шайби и подредете по дъното на тавата.
Изсипете сместа и загладете.
Отгоре наредете още един ред картофи.Печете за час на 180 градуса на фурна с вентилатор.
За заливката:
- прясно мляко 2 ч.ч.
- слайс гауда 1 бр или кашкавал
- брашно 4 с.л.
- сол
- кервиз наситнен за вкус
- черен пипер
- яйца 3 бр.размер L
Заливката приготвих в блендер,като сложих всички необходими съставки и разбих.Сгъстих на котлона в голям тиган,като бърках непрекъснато.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блок са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар