неделя, 2 септември 2018 г.

РЕДЕНА МУСАКА


Днес ще Ви представя една по различна мусака.Различното е в това,че картофките са нарязани на шайби,които се редуват със свинско мляно месо,а не обичайните кубчета.Освен това в нея присъства патладжан,в комбинация с картофки.Добре се получи,у дома много се хареса.




Необходими продукти:
  • свинско мляно месо 700 г
  • червен лук 1 глава
  • чесън 1,2 скилидки наситнени
  • морков 
  • патладжан 1 бр.
  • картофи 600 г
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • риган
  • черен пипер
Начин на приготвяне:

Обелете патладжана.


Нарежете го на кубчета, посолете и оставете за половин час.Измийте го.


Запържете в леко намазнен тиган.


Нарежете лука,морковчето,чесъна и магданоза.


Обелете и нарежете домата.


Запържете свинското мляно месо.


Прибавете лука,морковите,магданоза,


домата


и патладжана.


Намажете тавата с мазнина и посипете с малко брашно.Нарежете картофите на шайби и подредете по дъното на тавата.


Изсипете сместа и загладете.


Отгоре наредете още един ред картофи.Печете за час на 180 градуса на фурна с вентилатор.





За заливката:


  • прясно мляко 2 ч.ч.
  • слайс гауда 1 бр или кашкавал
  • брашно 4 с.л.
  • сол
  • кервиз наситнен за вкус
  • черен пипер
  • яйца 3 бр.размер L

Заливката приготвих в блендер,като сложих всички необходими съставки и разбих.Сгъстих на котлона в голям тиган,като бърках непрекъснато.






ДОБЪР АПЕТИТ !





Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".

Снимките от този блок са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар